Gordon Bleu - Restaurant Decebal Drobeta Turnu Severin


Food Review: Gordon Bleu - Restaurant Decebal

Am avut ocazia să vizităm restaurantul Decebal. Am comandat Gordon Bleu, Ciorba de burta și Frigărui cu cartofi țărănești. Gordon Bleu de pasăre conține piept de pui, șuncă, cașcaval, pesmet, maioneză, sare și piper după gust. Gramajul a fost undeva la 350g + o porție de cartofi prăjiți.

În primul rând, mâncarea nu a avut nimic spectaculos. Ciorba de burtă conținea făină, cum de altfel fac foarte multe restaurante din Severin, iar cartofii țărănești i-am trimis la bucătărie pentru că au fost foarte cruzi, iar a doua oară tot cruzi i-am primit. Mă rog, noi ne axăm pe Gordon Bleu azi. Pieptul de pui a fost foarte uscat, cașcaval cam puțin, iar șunca nu s-a simțit absolut deloc. Deasupra de Gordon Bleu au pus cred că cea mai proastă maioneză pe care am gustat-o vreodată. Overall, mie nu mi-a plăcut. Mă așteptam la mult mai mult de la un restaurant vechi, cu prestigiu care ar trebui să vină mereu cu ceva nou. Singurul lucru pe care l-am apreciat au fost prețurile și lipia lor. La multe preparate din meniu nici nu se menționează ingredientele folosite.

În al doilea rând, servirea și atmosfera a fost teribilă. Când am intrat, am cerut meniul și am comandat doar de băut, deoarece mai așteptam un prieten, iar între timp noi răsfoiam meniul. Ospătărița ne-a spus cam așa:
Ea: -"Comandați ceva?"
Noi: -"Nu, mai așteptăm pe cineva. Momentan doar de băut!"
Ea: -"Bine. Poate comandați la ora 7!"

Pă bune? Ospătărițe care nu-s atente, servesc în batjocoră și au niște replici de rămâi fără cuvinte. Fiind cartofii cruzi, am chemat ospătărița să îi verifice și să îi trimită înapoi, iar replica ei a fost așa: Ospătărița: -"Lăsați și dumneavoastră cartofii cruzi deoparte!"

:)) Așa ceva. În loc să fie o atmosferă frumoasă, o muzică, ceva, se auzeau doar bucătarii cu ospătarii, care din când în când se mai și certau sau țipau. Patetic.

NOTA: 5.5/10. Deși prețul a fost foarte bun, mâncarea....cam scârțâie. Nu-i cel mai prost Gordon Bleu pe care l-am mâncat.

Gordon Bleu - Restaurant Decebal Drobeta Turnu Severin

Gordon Bleu - Restaurant Decebal Drobeta Turnu Severin

Gordon Bleu - Restaurant Decebal Drobeta Turnu Severin

Burger Safteaua & Sons Drobeta

Food Review: Burger by Safteaua & Sons
Burgerul by Safteaua & Sons conține chifteaua burger, roșii, castraveți, salata iceberg, varză, ketchup, maioneză și costă 11 lei.
Chifla este una foarte dulce, seamănă foarte mult cu pâinea "hawaiian bread", un pic de susan deasupra, un burger gros, totul începuse să fie bine. Până când am gustat. Safteaua & Sons, chifteaua de burger a avut un gust extrem de ciudat. Foarte respingător și gustul, și culoarea și textura.
Chifla a fost foarte sfărămicioasă, la fel și chifteaua de burger. Ca și cum ar fi fost pâine în compoziția cărnii. Un preț foarte mare pentru calitatea oferită. Safteaua & Sons, a suflat KFC-ul peste voi? 11 lei pentru un burger? Nu ne-ar deranja acest preț dacă chiar este burger de calitate, dar în cazul vostru....nu prea. Sunteți la bază o carmangerie și ne așteptam la mult mai mult de la voi. Nu știu ce fel de carne folosiți voi pentru chifteaua de burger, dar clar undeva s-a greșit.
NOTA: 1/10. Gust respingător, o combinație foarte ciudată, iar chifla dulce nu a făcut nimic altceva decât să înrăutățească situația. Este singurul burger pe care l-am aruncat până acum. emoticon smile
Totuși, nu ne crede pe cuvânt. Încearcă și tu burgerul by Safteaua & Sons și spune-ne și nouă părerea ta în secțiunea de mai jos.

Burger Safteaua & Sons Drobeta

Burger Safteaua & Sons Drobeta

Burger Safteaua & Sons Drobeta


Plescavita - Safteaua & Sons Drobeta Turnu


Food Review: Plescavita by Safteaua & Sons
Astăzi am vizitat Safteaua & Sons din Mall Drobeta și văzând că în meniu au burger și plescavita, ne-am gândit să le încercăm pe ambele.
Pentru cele două produse am stat undeva la 10 minute. Plescavita conține: chiflă, varză, cremă de brânză, ceapă, ketchup, maioneză și costă 5 lei.
Plescavita nu a fost așa de groasă, iar ținând cont că am stat 10 minute, ne așteptam să fie făcută, să fie suculentă și pătrunsă, dar nu a fost deloc așa. Puteți observa și în poze porțiuni de carne goală. Crema de brânză a fost decentă, dar nu îndeajuns încât să scoată plescavita din "probleme". Ce ni s-a părut ciudat a fost faptul că doar un angajat muncea, al doilea doar se plimba cu sucul în mână. Pe bune? emoticon confused_rev Nu a fost o experiență foarte bună. Ne oprim aici cu comentatul. Safteaua...ai început cu stângul. NOTA: 4/10. Nu recomandăm. Plescavita nu a fost făcută cum trebuie, gustul ... meh, legumele fresh, iar crema de brânză nu poate face minuni.

Plescavita - Safteaua & Sons Drobeta Turnu

Plescavita - Safteaua & Sons Drobeta Turnu

Plescavita - Safteaua & Sons Drobeta Turnu

Plescavita - Safteaua & Sons Drobeta Turnu

Plescavita - Safteaua & Sons Drobeta Turnu


crispy strips meniu KFC drobeta turnu

Food Review: 5 Crispy Strips Meniu - KFC

MC AbadBoy ne-a recomandat indirect să vizităm KFC pentru crispy strips. Și asta am și făcut. Astăzi am vizitat KFC și am comandat 5 crispy strips, iar pentru 2,5 lei în plus, vei primi și un suc mare + o porție medie/mare de cartofi prăjiți. Totalul fiind undeva la 23 lei.

Nouă la prima vedere ni s-a părut o porție relativ mică pentru 23 lei, însă pe final n-am putut să mâncăm tot. Astăzi nu o să vă povestim despre cartofii prăjiți, ci ne vom axa foarte mult pe bucățelele de crispy strips. Bucățele de piept de pui specifice KFC, suculente și picante. Printre bucățele se poate observa "linia" de chilly împreună cu condimentele secrete KFC, paprika, sare, piper și pudră de usturoi. Pieptul de pui a fost foarte suculent, iar în combinație cu sosul de usturoi KFC...hmm. De fiecare dată întâmpini același piept de pui suculent, gustos și un pic crocant datorită fulgilor de porumb. Mereu am avut parte de același tratament. Niciodată diferit. ;) Cel puțin în cazul meniului crispy strips.

Raportul gramaj-calitate-preț...este ok. ~23 lei pentru un suc mare, o porție mare de cartofi prăjiți și 5 crispy strips. Nu-i un preț foarte mare pentru o așa cantitate de mâncare. Sosul de usturoi este foarte gros, alb și nu la fel de picant pe cât ne așteptam. Nu-i o masă pe care o recomandăm dimineața. Fiind printre primii la deschidere, servirea a fost extrem de rapidă. Am primit comanda în mai puțin de 1 minut. Nu-i rău KFC, nu-i rău. Suntem curioși și de bucket-urile KFC, deci cu siguranță ne vom întoarce. :D

Calculator nutrițional:
Energie: 680 kcal
Proteine: 17.8 g
Carbohidrați: 59.3 g
Dintre care Zaharuri: 0 g
Grasimi: 32 g
Sodiu: 931 mg

NOTA: 8.5/10. Da, le recomandăm. Merită. 5 Crispy strips, un sos de usturoi, un suc mare și o porție "mare" de cartofi prăjiți. Noi zicem că-i merită pe cei 23 lei. Probabil era totul perfect dacă prețul era un pic mai mic. :D

crispy strips meniu KFC drobeta turnu

crispy strips meniu KFC drobeta turnu

crispy strips meniu KFC drobeta turnu

crispy strips meniu KFC drobeta turnu

crispy strips meniu KFC drobeta turnu

crispy strips meniu KFC drobeta turnu

Pulpe de pui cu mozzarela Purple Bar Drobeta

Pulpe de pui cu mozzarela și roșii - Purple Bar

Dacă stai să te gândești...sunt doar niște banale două pulpe de pui gratinate cu mozzarela și roșii. Asta până când începi să guști carnea și îți dai seama că merită prețul de 15.50 lei. Pulpe de pui de calitate, suculente și foarte puțin crocant. Personal, nouă ne plac enorm pulpele de pui, iar la Purple totul a avut un gust aparte.

Sucul lăsat de puple a fost și un pic picant, însă în sensul bun. O înțepătură foarte aromată, foarte plăcută. Mozzarela de calitate care contribuie enorm, mai ales împreună cu bucățele de roșii cărnoase și zemoase, condimentate doar cu sare și cu piper. Nimic altceva. Iată ce poți face din niște "simple" pulpe de pui. Nu am reușit să mâncăm toate roșiile, poate gramajul la ele este un pic cam are, însă cei mult nu strică. Cel puțin nu și aici. Timpul de servire a fost foarte mic, undeva la 10-13 minute. Merită pe deplin o notă mare. Poate ar mai fi mers o pulpă în plus. Just saying...:D

Nota: 9/10.Dacă vă plac pulpele de pui, cu siguranță vă recomandăm Purple Bar pentru a le încerca. DAcă deja ați încercat pulpele de pui gratinate cu mozzarela și roșii, așteptăm comentariile voastre în secțiunea de mai jos.

Pulpe de pui cu mozzarela Purple Bar Drobeta

Pulpe de pui cu mozzarela Purple Bar Drobeta

Pulpe de pui cu mozzarela Purple Bar Drobeta

Pulpe de pui cu mozzarela Purple Bar Drobeta






Shaorma Shaorma Magic Drobeta


Food Review: Shaorma by Shaorma Magic
Laureant Blanc ne-a recomandat să vizităm Shaorma Magic. Datorită multor cereri pe care le-am avut, abia astăzi am avut ocazia să îl vizităm. Am comandat o shaorma mare, care conține: lipie libaneză, piept de pui rotisat, cartofi prăjiți, castraveți murați, varză, salata de varză, sos de usturoi, maioneză, ketchup și costă 12 lei, gramajul fiind de 350 gr.
Lipia este cea tipică pe care o poți găsi în orice Fast Food din Severin. O poți cumpăra de la Carrefour, undeva la 10 lei este punga de lipii. Ca să ajungă să facă shaorma noastră, a durat undeva la 13 minute, deoarece erau încă 4 sau 5 clienți înaintea noastră. Se pare că foarte multă lume apreciază preparatele lor, iar asta ne bucură.
Până la urmă a meritat să așteptăm. Ketchup-ul și maioneza nu au fost cumpărate din Carrefour din gama de produse specifice hypermarketului (Ketchup Carrefour). Un sos de maioneză și ketchup de calitate, mai gros și mai aromat. Seamănă foarte mult cu sosul de ketchup de la Remia. Sosul de usturoi nu este așa strident la gust și nu este așa gros precum cel de la Spartan. Un sos foarte bun. Shaorma a fost un pic picantă, am simțit și un pic de curry, iar pieptul de pui a fost foarte suculent. Nu ars, nu crocant, ci suculent și pătruns.
O combinație foarte plăcută de arome, castraveții murați au fost delicioși și crocanți, iar legumele au fost proaspete. Am văzut că le place ceea ce fac și o fac cu plăcere. Ne-a plăcut.
NOTA: 8.5/10. Suntem full, ne-a plăcut combinația, am simțit foarte multe arome, shaorma chiar a fost foarte mare și chiar dacă am așteptat foarte mult, a meritat totul. Overall, merită și este cu mult peste anumite shaormerii din oraș.

Shaorma Shaorma Magic Drobeta

Shaorma Shaorma Magic Drobeta

Shaorma Shaorma Magic Drobeta


Shaorma Shaorma Magic Drobeta

Shaorma Shaorma Magic Drobeta

Shaorma Shaorma Magic Drobeta

Shaorma Shaorma Magic Drobeta

Shaorma Shaorma Magic Drobeta

Spaghete Paste Carbonara Queens Cafe Drobeta

Food Review: Spaghete Carbonara - Queen's Cafe & Lounge
Astăzi am vizitat Queen's Cafe & Lounge, iar Ionuț Cristian Hirau a vrut să încercăm pastele carbonara. Și da, ne-au plăcut. Chiar foarte mult. Există un întreg mister în jurul pastelor carbonara. Oriunde te-ai duce, carbonara este mereu diferită. Fie că se folosește smântână, fie că nu, fie sunt mai uscate, fie sunt zemoase, fie cu bacon, fie cu alte variații de bacon sau chiar guanciale. La baza lor nu stă smântâna Gran Cucina, cel puțin în rețeta originală, însă înțelegem acest lucru, deoarece în Severin foarte multe restaurante folosesc. Toate-s în funcție de gustul tău.
Ceea ce este impresionant este timpul de servire. Am comandat o porție de spaghete carbonara, o clătită și o porție de cartofi prăjiți cu mozzarela, iar toate au fost gata în 16 minute. Foarte rapid. Un bacon moale-crocant, două-trei ouă, împreună cu paste de bună calitate și un pic de parmezan. Delicios. Antonio Carluccio în cartea s-a "PASTA" a menționat misterul din spatele pastelor carbonara. Dacă carnea respectivă conține grăsime multă, atunci pastele carbonara se pot face și fără smântână. Secretul stă și în apa în care au fost făcute pastele.
Nouă ne-a plăcut, iar raportându-ne la restul restaurantelor din Severin (specific pastelor carbonara), o să fiți surprinși când o să gustați din pastele Carbonara by Queen's Cafe. emoticon wink Noi îi acordăm nota 9.5 din acest punct de vedere. Am mâncat multe paste carbonara în Severin, iar aici au avut un "kick" mai special. Servirea foarte bună, promți, calitate, preț. Punct. Totuși, nu ne crede pe cuvânt, încearcă și tu pastele Carbonara by Queen's Cafe & Lounge și spune-ne și nouă părerea ta în secțiunea de mai jos.

Spaghete Paste Carbonara Queens Cafe Drobeta

Spaghete Paste Carbonara Queens Cafe Drobeta

Spaghete Paste Carbonara Queens Cafe Drobeta

Spaghete Paste Carbonara Queens Cafe Drobeta





Pljeskavica Plescavita Fresh Fast Food Drobeta

Food Review: Pleșcăviță - Fresh Fast Food
Alexandru Munteanu ne-a recomandat să vizităm Fast Food Fresh pentru sandwichuri, iar noi am ales să testăm pleșcăvița, mai ales că este un preparat nou pentru ei. Tocmai ce a fost adăugat în meniu. Conține cartofi prăjiți, pleșcăviță (vită-porc), castraveți, ceapă (la alegere), ketchup, maioneză și costă 5 lei.
În primul rând, totul a fost la microunde, exact același tratament ca la Tomis. Pleșcăvița și cartofii prăjiți au fost doar încălziți la microunde. Chifla a rezistat până am ieșit din restaurant, deoarece după a devenit foarte tare.

În al doilea rând, pleșcăvița a avut un gust foarte...neplăcut. O combinație destul de ciudată de arome. Nu am avut sosuri care să contribuie, am avut doar ketchup și maioneză. Preparatele fiind încălzite la microunde, totul a fost foarte uscat. Fresh, cine vă aprovizionează pleșcăvița trebuie luat de urechi. Pleșcăvița a fost foarte mică și chiar nu-și merită prețul.

Nota: 4/10. Clar nu recomandăm. Chiar ne așteptam ca la un Fast Food foarte vechi să își cunoască piața și să vină cu produse de calitate, însă nu a fost deloc așa. Clar nu-și merită prețul. Gustul este foarte ciudat și cel mai probabil acea pleșcăviță nu a fost făcută nici măcar la grătar. Fresh, pleșcăvița voastră are un gust ciudat! Să nu vă fie frică să faceți totul proaspăt, fresh și cu sosuri. emoticon wink Cel puțin voi mi-ați dat mai mult de 1 cartof prăjit (față de Tomis), fie și ei la microunde.

Pljeskavica Plescavita Fresh Fast Food Drobeta

Pljeskavica Plescavita Fresh Fast Food Drobeta

Pljeskavica Plescavita Fresh Fast Food Drobeta

Pljeskavica Plescavita Fresh Fast Food Drobeta

Pljeskavica Plescavita Fresh Fast Food Drobeta

Pizza Purple Purple Bar Drobeta Turnu Severin

Food Review: Pizza Purple by Purple Bar Purple este un restaurant relativ nou și din câte am observat noi, este dedicat foarte mult tinerilor. O atmosferă foarte frumoasă, iar aerisirea este foarte bună. Astăzi am testat două preparate, pizza Purple (pizza casei) și Paste Carbonara. Vom începe cu pizza. Pizza Purple conține: sos de roșii, mozzarela, piept de pui, ciuperci, șuncă, gorgonzola, parmezan, ardei, măsline verzi, lapte, ou și susan. Costă 19,50 lei și are un gramaj de 500 gr.

În primul rând, nu putem să nu ne legăm de crustă. Este singura pizza din Severin cu crusta umplută, în cazul nostru mozzarela. Cei care ați încercat Pizza Hut, știți despre ce vorbim. O crustă crocantă în exterior, dar pufoasă în același timp. Categoric, vei simți imediat gustul mozzarelei. O mozzarela de bună calitate. Vei simți și un hint de gorgonzola. De asemenea, oregano din plin. Sincer, este o pizza care chiar ne place. Pur și simplu ca și aspect este foarte atrăgătoare, iar ca și gust....‪#‎foodporn‬.

În al doilea rând, pizza a fost pe blat subțire, un blat perfect putem spune. În unele locații poți mânca pizza cu lingura. Nu și aici. Să nu mai spunem de sos care este gătit. Atenție, este gătit. Foarte multe restaurante vin cu suc de roși, aruncă condimente și ulei, iar tot se face prin blander. Chef Vlad Savovici consideră că practica restaurantelor nu este una sănătoasă, sosul fiind negătit este foarte acid pentru stomac.

Combinația a fost reușită, nouă ne-a plăcut, mai ales că este "stuffed crust pizza" (crustă umplută), iar calitatea ei se observă cu ochiul liber. Vă invităm să încercați și voi pizza Purple by Purple Bar. Dacă deja ați încercat-o, așteptăm părerile voastre în secțiunea de mai jos.  Noi îi acordăm nota 9.5/10.

Pizza Purple Purple Bar Drobeta Turnu Severin

Pizza Purple Purple Bar Drobeta Turnu Severin

Pizza Purple Purple Bar Drobeta Turnu Severin

Pizza Purple Purple Bar Drobeta Turnu Severin

Pizza Purple Purple Bar Drobeta Turnu Severin